Heb je ideeën voor nieuwe functies of zie je mogelijke verbeteringen aan bestaande features? Laat het ons weten!

Melding indien IBAN-nummer van crediteur is gewijzigd

Regelmatig krijgen wij facturen van crediteuren die al lang geen factuur meer hebben gestuurd. Het bankrekeningnummer is in die tijd soms gewijzigd. De crediteur wordt wel herkend door Basecone op basis van de andere gegevens. Het valt echter niet altijd op dat de bankrekening niet klopt met het rekeningnummer op de factuur en gaat de betaling ook naar het verkeerde rekeningnummer. Een waarschuwing zou dan wel handig zijn.

69 votes
Vote
Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
You have left! (?) (thinking…)
Theo Baselmans shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
under review  ·  AdminBasecone (Customer Experience, Basecone N.V.) responded  · 

Beste Theo en gebruikers,

Bedankt voor het aanbrengen van dit idee!

In het boekingsscherm is er voor gekozen om onder de naam van de leverancier het bankrekeningnummer/IBAN te tonen, zodat men dit (relatief) makkelijk kan nagaan.

Aangaande jouw idee, het kan voorkomen dat er meerdere rekeningnummers op een factuur staan. Dit zal dan telkens een melding geven. Daarnaast wordt het bankrekeningnummer niet altijd herkend. Ook dit zal dan tot een (hoogstwaarschijnlijk foutieve) melding leiden. De technische en functionele implementatie is derhalve zeer lastig.

Op onze Roadmap staat nog een ander idee, namelijk “Arceren van herkende waardes”. Wellicht dat het arceren al een goede stap in de richting is. Echter ook hiervoor geldt dat de technische implementatie zeer lastig is.

Met vriendelijke groet,
Het Basecone Team

3 comments

Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
Submitting...
  • Theo Baselmans commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Denk niet dat arceren van herkende waardes een plus is. Liever een incidentele (incorrecte) foutmelding als het banknummer niet herkend wordt

  • patrick van gammeren commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Wij zouden graag zien dat bij het boeken van de factuur wanneer Basecone n.a.v. de diverse herkenningsaspecten een leverancier heeft gekoppeld aan de factuur dat er een melding komt wanneer het rekening nummer dat op de factuur staat aangegeven maar deze niet overeenkomt met het rekeningnummer wat op de crediteurenkaart staat ingevuld. het kan natuurlijk zo zijn dat de leverancier een ander rekeningnummer heeft maar het kan ook zijn dat er een medewerker moedwillig een andere rekeningnummer heeft ingevoerd. als deze controle uitgevoerd wordt bij het matchen van de leverancier met de factuur dan hoeft er op het moment dat er een betaaladvieslijst is aangemaakt niet meer alle facturen voor geopend te worden in het Basecone archief om te checken of de rekeningnummers overeenkomen. dit kan een hoop tijd schelen en is meteen een AO/IC controle die er gedaan wordt.

  • Marcel Eijpe commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Top idee, ik wilde net hetzelfde posten, waarom inderdaad niet de NAW en IBAN velden bijv een rood vlak geven als de gegevens uit het boekhoudsysteem niet overeenkomen met de NAW en IBAN die uit de factuur ingelezen is. Dit zou echt een hele mooie toevoeging zijn

Feedback and Knowledge Base